torstai 6. kesäkuuta 2013

Kesälaitumelle

Eilen vietiin hevoset kesälaitumelle. Siellä ne nyt saavat yötä päivää syödä tuoretta ruohoa ja kirmailla kavereiden kanssa. Laitumella oli jo ennestään kaksi hevosta eli meidän elukat mukaanlukien niitä on nyt siellä neljä. Vanhat asukit eivät oikeen tahtoneet sulattaa uusia tulokkaita ja ottivat heti pomon aseman. No vaikka niistä nyt ei sydänystäviä tulisikaan, niin onhan siellä tilaa olla vähän erilläänkin.
Tänään kävin nopeasti aamulla katsomassa laitumella. Onnellisilta vaikuttivat kaikki. Meidän pieni ja patalaiska ponikin juoksi siellä edestakaisin hassun näköisenä. Laidun on meistä melkeinpä kymmenen kilometrin päässä. Talon emäntä on luvannut hoitaa täysin hevosten juomaveden ja päivittäisen tarkistuksen. Eli minullakin on tässä lomaa hevosista noin kuukauden ajan. No eipä sitä osaa silti olla käymättä niitä välillä katsomassa ja varmaan käyn jokusen kerran ratsastamassakin. Hyvää tässä on nyt kuitenkin se, että omat tilamme saavat levätä. Tallissa olisi tarkoitus tehdä suursiivous laittiasta kattoon, mutta saa nähdä saako sitä aikaiseksi "hevoslomalla" mitään.

Reipas partiolaisemmekin lähti tänään kesälaitumelle eli tammileirille Sauvoon. Iso rinkka pakattiin eilen täyteen tavaraa ja lopulta rinkka oli melkein yhtä suuri kuin sen kantajakin. Eliasta jännitti kovasti lähteä, mutta silti oli  innoissaan menossa. Tämä tammileiri on oikein perinteinen partioleiri. Olen itsekin aikoinani ollut samalla leirillä. Tänä vuonna sinne odotetaan noin 2000 leiriläistä. Ei siis ole kyse mistään ihan pienestä tapahtumasta. Sunnuntaina leiri loppuu ja silloin vanhemmat pääsevät vierailulle leirille ja samalla hakevat leiriläisensä pois. Kivaa mennä katsomaan, millaista heillä siellä sitten on ollut. Leirille ei saanut ottaa kännykkää mukaan, joten se on nyt vaan pärjättävä. Pojan ilman äitiä ja äitin ilman poikaansa. No hyvin se varmasti menee. Äidin toiveena olisi, että sunnuntaina olisi vastassa onnellinen partiopoika, jolla olisi takataskussa monta uutta kokemusta.



1 kommentti: