keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Hommat kesken

Tällä hetkellä tuntuu, että tekemistä täällä maalla olisi enemmän kuin tarpeeksi. Aika moni homma nytkin odottaa tekijäänsä ja monet asiat on vähän puolitiessä. Silleen alotettu innokkaana, mutta sitten jääneet vähän kesken. Mieleni mukaan hyppään touhusta toiseen.Välillä huvittaa haravoida, välillä kitkeä kukkapenkkiä. Olen ajatellut asian oikeastaan niin että  kaikki saakin olla vähän kesken. Sellaista elämä on. Turha stressi pois!
Tänään kuitenkin sain aikaiseksi yhden ihan kauhean homman. Tämän paikan yksi yököttävimmistä hommista on kanalan putsaus. Tai ehkä se ei olisi niin paha, jos sen tekisi hiukan useammin. Nyt kun tuo työ on saatu tehtyä, voitte uskoa miten hyvä fiilis on. Kanan paska on siivottu ja heillä on siellä nyt puhdasta heinää lattialla. Hajukin muuttui puhtaammaksi. Nyt kanojen kelpaa taas kotkotella ja munia. Munia tulee muuten tällä hetkellä tosi paljon. Juuri annoin anopin matkaan yhden kennon. Ei enää mielikuvitus tahdo itsellä riittää, mihin kaikkeen niitä munia käyttäisi. Tämä kevät ja valoisuuden lisääntyminen on kyllä aina ollut sellaista aikaa, että munia satelee. Ja kivaahan se on. Tietää että kanat voi hyvin. Ne ovat nyt joka päivä päässeet ulos ihmettelemään maailman menoa. Ovat ihan silmin nähden innoissaan.


                                                         Kukko lähdössä ulkoilemaan





   Lasten kanssa on mukavaa olla ulkona. Nauttia auringosta. Paksut toppapuvut ja kömpelöt hanskat käsissä ovat historiaa (taas muutaman kuukauden). Nyt saa pukea ohuen puvun vaan päälle ja siinä se. Hiekkalaatikko on tällä hetkellä kova juttu kaksosilla. Siellä jaksetaan tehdä kakkuja ja toinen toistaan hienompia veistoksia vaikka kuinka kauan. Minä siinä vieressä usein yritän haravoida ja olenkin mukavasti saanut lehtiä pois kasvavan nurmikon tieltä. Meillä kasvaa keskellä pihaa valtavan iso ja vanha tammi. Sen lehtiä saa haravoida lähes ympäri vuoden. Ja se tosiaan sijaitsee ihan keskellä pihaa, joten niitä lehtiä on ihan joka puolella. Ihana puuhan se on ja oikea meidän pihan kruunu, mutta niihin lehtiin alkaa olla mitta välillä täysi. En voi olla kirjoittamatta kukista (taas) Orvokit ovat tällä hetkellä niin kauniita ja siitä hyvin että kestävät pikkuista yöpakkastakin. Toisaalta kädet jo syyhyää päästä kesäkukkien kimppuun. Paljon olen jo suunnitellut mihin niitä kaikkia istuttelen.

                            Hevostallin seinällä roikkuu kaunis orvokkiamppeli. Ihan mun lemppari!
 





                              Susku-heppa toivottaa kaikille hyvää helatorstaita. Sellainen olis huomenna!

1 kommentti:

  1. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK MITE IHANIA POSTAUKSIA :) Ja kanala... voi vitsit !!! upeeta! :)

    VastaaPoista