lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ohi on

Meinaan esikoisen eka luokka. Koulurepun saa taas hetkeksi unohtaa nurkkaan ja aamulla saa nukkua edes hiukan pidempään. Niin se taas alkoi kesäloma koululaisillakin. Tänään oltiin koko perheen voimin esikoisen ihanassa kevätjuhlassa. Kysyttäessä Eliaksen kesälomasuunnitelmia, hänen ei tarvinnut kauan asiaa pohtia. "Partsaleiri, jollailua partiolaisten kanssa, uintia, mökkeilyä, pyöräilyä, ja kavereiden kanssa olemista" Eipä kuulosta suunnitelmat ollenkaan hullummilta. Pikemminkin tosi kivoilta. Toivotaan että aurinko jaksaa lämmittää ja lapset saisivat nauttia kesästä ja rentoutua lomafiilikseen.
Kesäkuukin on täällä! Ilmat ovat olleet ihania! Tiedän, että suurta joukkoa ihmisiä tälläiset kuumat ja painostavat säät eivät miellytä, mutta minä vaan niin tykkään. Se on varmasti jo käynyt monelle selväksi.
Meidän kesäkuun suunnitelmiin kuuluu ainakin talon maalausta, esikoisen synttäreiden viettoa ja tietysti juhannuksen viettoa. Niin kauan kuin ollaan täällä maalla asuttu, meillä on ollut tapana aina pyytää ystäviä ja tuttavia meille kylään viettämään juhanusta. Meillä ei ole tilaa majoittaa kovin montaa vierasta, mutta kesällä on onneksi helppo yöpyä teltassakin. Nurmikkoa meillä riittää. Sinne vaan teltat pystyyn, ihan kuin isommallakin leirintäalueella. Juhannuksen vietto on siis meillä muodostunut jo hauskaksi perinteeksi, jolloin saa rauhassa viettää aikaa ystävien kanssa. Parhaimmillaan meitä on ollut melkein kaksikymmentä ihmistä. Lapsia ja koiria vilisee siellä täällä ja tunnelma on rento ja hauska. Toivotaan, että ilmat suosivat tämänkin juhannuksen viettoa. Miehet suunnittelevat jo tämän juhannuksen hittijutuksi rosvopaistia. Mieheni suunnitteli ampuvansa rusakon meidän tontilta ja juhannuksena jänis kuoppaan kypsymään. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään. Kellään ei ole kokemusta oikean rosvopaistin valmistuksesta. Mielenkiinnolla siis jään seuraamaan tilannetta.
Kasvihuoneessa kasvaa jo tomaattia, kurkkua, sitä maissia, mansikka-amppeli ja kurpitsaakin. Kesäkukkia olen hankkinut paljon. Enempää en aio ehkä hankkiakkaan. Sireenit ja omenapuut kukkii ihanasti. Taidan käydäkin vielä poimimassa sireenin oksia pöydälle maljakkoon. Kohta tuoksuukin koko kämppä sireeniltä.
Rentouttavaa kesälomaa kaikille pikkuisille koululaisille ja vähän isommillekkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti