tiistai 16. heinäkuuta 2013

Heinähommia

Meidän kesään on yllättäen kuulunut heinähommia. Siis ihan oikeasti yllättäen. Vaikka meillä hevosia on ja heinää tietysti syövät, ollaan me aina ostettu viljelijöiltä suoraan heinät paalissa. Nyt kuitenkin saatiin ilmaiseksi kerätä yhdeltä pellolta heinää ja tuoda ne omalle pihalle kuivumaan oikein heinäseipäisiin. Heinää kerättiin pellolta heinäharavalla ja nostettiin heinähangolla peräkärryn kyytiin. Yhtenä päivänä oltiin koko perhe siellä pellolla työn touhussa. Mukavaa puuhaa ja saatiin pieni ripaus tunnelmasta, mitä joskus ennen vanhaan ovat heinähommat ehkä olleet.

Oiva-poni, josta kerroin viime postauksesta on kotiutunut hyvin. Ryökäle ei vaan tahdo pysyä langoissa laitumella, vaan tulee lankojen alta. Tuotiin molemmat hevoset nyt tähän meille kotiin. Ovat paremmin valvovan silmä alla. Tylsää taitaa ponilla aina välillä olla kun tekee tuollaisia jekkuja. Eihän pieni poni jaksa koko aika syödä, niin kuin aikuinen hevonen tekee. Oivan kanssa tarvitsisi olla enemmän aikaa touhuta kaikenlaista, niin pysyisi turha energia poissa. Tässä nyt kuitenkin on kaikenlaista muutakin ohjelmaa. Olen yrittänyt suunnilleen joka toinen päivä ehtiä antaa aikaa Oivalle. Lähinnä olen talutellut sitä tässä lähimaastoissa. Muutaman kerran olen hypyttänyt sitä esteen yli. Ihan hauska poni taitaa olla, kunhan jättäisi omat jekkunsa vähemmälle.

Kesä on mennyt nopeasti. Tai eihän se onneksi vielä ohi ole. Kotona ollaan vaan oltu ja touhuttu monelaisia hommia. Eihän täältä voi pitkää aikaa lomalla ollakkaan elukoiden takia. Enkä kyllä malttaisi poissa kotoa kovin pitkään ollakkaan :) Juhliakin on ollut mukavan tasaisesti. Kaikki kolme lastamme ovat syntyneet kesällä, joten kakkua ollaan syöty ja vieraita käynyt. Itsekin ehtisin vanheta, mutta ei siitä sen enempää. Tulevana viikonloppunakin saa juhlia. Menemme miehen kanssa häihin. Lapset menevät mamman luokse hoitoon. Juhlamekkokin on jo valmiina, joten viikonloppua odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti