tiistai 2. heinäkuuta 2013

Oiva

Meille on muuttanut pienen pieni shetlanninponi, nimeltään Oiva. Oiva on vasta yksi vuotias. Oiva haettiin hevosemme seuraksi ja lasten ratsuksi. Edellinen ponimme pääsi laukkaamaan taivaan laitumille. Kerroinkin Minnin kohtalosta pari postausta sitten. Kovin surullista se on ja vieläkin välillä iskee kova ikävä Minniä.
 No suruamme on tosiaan lieventänyt hauska ja supersöpö Oiva-poni. Oivalla riittää enenrgiaa ja on vähän kuin ihmislapsikin. Koko ajan pitäisi jotain tapahtuaja jos ei tapahdu niin pistetään tapahtumaan. Oivaa pitää siis vielä kouluttaa kovasti, jotta siitä saadaan mukava poni meille. Onhan se nytkin jo kiltti ja mukava, mutta on vielä niin kovin nuori, ettei tiedä ihan kaikkia käytöstapoja vielä. Meidän hevosen kanssa tulivat heti hyvin toimeen. Oiva käy välillä Suskua nyppimässä ja härnäämässä laitumella, mutta onneksi Susku ei juurikaan paljoa välitä. Oivalle olisi tarkoitus ensi kesänä jo saada kärryt perään. Parin vuoden päästä vasta silä saa alkaa ratsastella. Nyt se siis viettää vielä lapsuuttaan opetellen samalla hevosen elämää.


Päivät ovat siis kuluneet eläimellisissä merkeissä, samalla nauttien ihanista kesäpäivistä. Kaksi kanaakin meillä hautoo, joten tipujakin ehkä ja toivottavasti saadaan kohta ihastella. Tänä aamuna kanalassa käviessäni totesin että kolmaskin kana siellä oli alkamassa hautomispuuhiin. Nappasin äkkiä munat sen alta pois. En halua perustaa mitään suurkanalaa,vaikka tiput kivoja onkin. Meillä loppuu yksinkertaisesti kanalasta tila kesken, jos ne alkaa vauhdilla lisääntymään.
Nyt lähden pakkaamaan. Ollaan lähdössä yhdeksi yöksi koko poppoo mökkeilemään. Aion olla tekemättä mitään. Koirakin lähtee mukaan!
Hauskoja kesäpäiviä sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti