tiistai 21. toukokuuta 2013

Kasvihuoneessa

Kasvihuonekin alkaa pikkuhiljaa täyttyä vihreästä. Siellä kasvaa jo sitä maissia, mistä aikaisemmin kirjoitinkin. Sunnuntaina istutin kolme kirsikkatomaatin tainta kaveriksi ja mansikka-amppeli roikkuu katosta. Vielä olisi tarkoitus ainakin kurkkua laittaa kasvamaan. Kasvihuoneeni on pieni ja vaatimaton, mutta meille se kelpaa oikein hyvin. Tämä minun viljely on kuitenkin aika pientä. Kunhan omaksi iloksi kasvattelen ja kokeilen välillä uusiakin juttuja. Tänä vuonna se uusi juttu oli se maissi. Tässä yksi ilta luin puutarhalehdestä, että maissi on erittäin haastava kasvatettava. Jepjep, enpäs sitä sitten tiennytkään.Voi siis olla, että jää oma maissisato pelkäksi haaveeksi.





Villa Mäkelässä on kesäisiä touhuja päivästä toiseen. Lapset saa kulkea t-paidoissa. Kanat ovat päivittäin ulkona kuopsuttelemassa. Hevoset ovat päässeet jo maistelemaan tuoretta ruohoa. Pihaa on laiteltu. Kesäkukkiakin jo vähän haettu. Illalla voi vielä yhdeksän jälkeen lähteä helposti ratsastamaan, koiran kanssa lenkille tai muuten vaan pihalle ihastelemaan. Silloin on vielä lämmintä ja valoisaa. Ei malttaisi mennä illalla nukkumaankaan,kun on niin kivaa.

Ensi viikonloppuna onkin tiedossa ihan erityisen kivaa. Tämä mamma meinaa lähtee toisten kaksosten äitien kanssa Seinäjoelle mökkeilemään koko viikonlopuksi. Me ollaan facebookin kautta tutustuttu toisiimme ja nyt nähdään jo toista kertaa ihan livenä. Meitä yhdistää siis vain se, että kaikilla on samana kesänä syntyneet kaksoset. Porukkaa on siis ihan ympäri Suomea. Eli sanotkoon kuka mitä sanoo facebookin typeryydestä ja vaaroista, niin minä ainakin olen saanut sitä kautta ihan uusia ystäviä ja vertaistukea kaksoisarjen pyörittämiseen.
Nyt menen laittamaan lapsia päiväunille. Tänään olisi tiedossa vielä talon maalausta. Tai se taitaa olla vähän tuon isännän juttuja. Minäkin tykkäisin maalata, mutta se ei taida onnistua noiden pienten kanssa jos haluaa että homma pysyy vähänkään kasassa.
Pihakoivu kesäisessä asussaan

Ladon seinään olen jo monena kesänä laittanut amppeliin yhden lempparikukistani, lumihiutaleen.

1 kommentti: