perjantai 17. toukokuuta 2013

Pitsiä ja aurinkoa

Tänään lähdin aamulla kaksikon kanssa käymään mieheni isovanhempien luona. He ovat ainoat isovanhemmat ketkä ovat enää täällä meitä ilahduttamassa. Omat isovanhempani ovat kuolleet kauan sitten.
On suuri onni, että mieheni äidin vanhemmat ovat vielä terveitä ja aika hyväkuntoisia vanhuksia. Heitä tulee nähtyä aivan liian harvoin, vaikka asuvatkin reilun puolen tunnin automatkan päässä. He ovat aina niin iloisia kun siellä käy kyläilemässä ja näyttämässä lapsia. Itsellekkin tulee hyvä mieli.
Isomummi on käsityöihmisiä henkeen ja vereen. Häneltä sujuu kutomiset ja ompelut käden käänteessä. Hän tykkää sitten kertoa ja esitellä, mitä on saanut taas käsillään aikaiseksi. Lapsilla on kaapit piukassa hänen tekemiään vaatteita, kutomiaan villatakkeja ja sukkia ja vaikka mitä. Uskomattoman taitava isomummi siis kyseessä.
No tänään taas hän otti ison muovikassin esille, jossa oli toinen toistaan hienompia ompelutöitä. Sieltä kassista sai sitten valita mitä haluaa viedä kotiin, loput lähtee roskiin. Roskiin! Omatekoiset työt, siitä vaan heitetään pois. No minunhan piti tietysti pelastaa sieltä muutama pöytäliina. Kuvassa oleva pitsiliina oli kuin tehty meidän olohuoneen pöydälle. Sopii niin kesään ja minun tyyliini.

Pakko vielä hehkuttaa täällä blogissakin tätä ilmaa. Nythän on kesä! Kesä, jota on odotettu jo monta kuukautta. Kesä, joka lumikinosten keskellä tuntui niin kaukaiselta. Nyt se on täällä! Tämä on minulle vielä siitä erityinen kesä, että saan olla kotona. Vähän keikkaa aion tehdä, mutta virallisesti olen vielä siis hoitovapaalla. Syksyllä sitten aion palata takaisin töihin. Tänä kesänä aion vielä nauttia kotoilusta, perheestä, eläimistä ja toivottavasti tälläisistä ilmoista mitä tänään on ollut. Kävin vielä nyt illallakin noin klo 22 juoksuttamasta hevosta kentällä t-paita päällä ja hiki tuli. Niinhän sen kesällä kuuluukin olla. Voi että, mä nautin. Huomenna olisi suunnitelmissa lähteä äidin ja lasten kanssa läheisille kesämarkkinoille. Toivottavasti aurinko jaksaa silloinkin paistaa.
Hyvää viikonloppua ja lämpöisiä kesäpäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti