keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Toukokuu!

Hiphei.Vappu on juhlittu ja toukokuuta jo eletään. Täällä vappu meni rauhallisissa merkeissä. Naapurissa käytiin kyläilemässä lasten kanssa. Syötiin ja saunottiin. Tänään sitten kuulin että siellä naapurissa oli yöllä alkanut oksennustauti. Jepjep. Nyt kädet kyynärpäitä myöten sitten ristiin, ettei se kamala tauti iske meidän perheeseen...!! Nyt ei olisi vaan aikaa sairastaa. On kevätkin ja kiirekin ja lapsetkin niin pieniä vielä, töitäkin olisi ja koulua. Joku toinen kerta sitten, mutta ei nyt sitä tautia tänne, kiitos!
 
Minä istutin kevään kunniaksi purkkeihin auringonkukkaa ja maissia. Auringonkukkia olen jo monena vuonna kasvattanut ensin ikkunalaudalla ja sitten kun ilmat lämpenee, istutan ne maahan kasvihuoneen viereen. Ajatuksena olisi että ne vähän varjostaisivat kasvihuonetta kesäkuumalla. Kasvihuonneeni kun on tosi aurinkoisella paikalla. Minun kukat ovat aina kuitenkin jääneet niin mataliksi, että eipä niistä paljon varjoa ole syntynyt. Kauniita ne on silti olleet. Aurongonkukka on niin ihanan iso ja iloinen kukka. Sitä on kiva katsella kesäisin tontin reunalla.
Maissi on sitten taas ihan uusi juttu. Ihan heräteostoksena se taisi tarttua mukaan kaupan siemenhyllyltä. Maissit ajattelin kiikuttaa kasvihuoneen lämpöön, kunhan ne tuossa ikkunalaudalla vähän kasvaa ja voimistuu. En tiedä saadaanko koskaan maissisatoa, mutta kivahan sitä on kokeilla aina jotain uutta.
Ihana ajatella että todella on jo toukokuu. Tänään juuri esikoisen kanssa mietittiin, että enää kuukausi koulua, niin alkaa kesäloma. Ensi kuussa on jo juhannus, esikoisen synttärit ja kesä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti