lauantai 27. huhtikuuta 2013

Turhakkeita

Se on taas vappukin kohta ja meillä on simat jo juotu. Täytyy varmasti tehdä vielä toinen erä vapuksi. Kauppareissulla ostin vappupallot kaikille kolmelle lapselle. Todella turhaa krääsää sekin, mutta kyllä ne näytti iloa tuottavan ainakin kahdelle pienimmälle. Sitä vaan aina välillä päättää, että nyt loppuu se turhan tavaroiden ostelu, millä ei loppujen lopuksi ole mitään hyötyä. Haluaisin opettaa lapsenikin sellaisiksi aikuisiksi, jotka osaavat pohtia tuotteen todellista tarpellisuutta. Osaisivat tehdä järkeviä ja taloudellisia ostopäätöksiä. No tänään en ollut kovin hyvä esimerkki. Sorruin mitättömään turhuuteen.

Esikoinen on ollut koko tämän päivän partio retkellä. Olivat menneet metsään, jossa olivat tehneet laavun ja nuotion. Elias oli aivan innoissaan retkeltä tullessaan. Hän on aina ollut sellainen luonnon lapsi. Rakastaa merta, metsää ja eläimiä. Partio on hänelle kyllä juuri oikea harrastus. Ei voisi paremmin sopia meidän pojalle. Toisaalta partioleirit häntä aina jännittää kovasti kun pitää olla yötä poissa kotoa. Kaikki leirit ovat tähän asti kuitenkin menneet hienosti. No kesällä on tulossa kolmen yön leiri. Se jo jännittää äitiäkin!

Minä olen jo useampana päivänä haravoinut pihalla. Kukkapenkistäkin nousee jo ihanasti vaikka mitä kukkien alkuja. Ei vaan yhtään muista mitä ne kaikki ovat, mutta jännää seurata mitä sitä on tullut oikein istutettua. Valkovuokot myös kukkii jo meidän tontilla! Haravoiminenkin tuntuu pitkän talven jälkeen kivalta. Jännä juttu kun ihan sama homma syksyllä on tosi vastenmielistä. Haravoisin paljon enemmänkin, mutta aina muutama vedon jälkeen pitää singahdella kaksikon perässä. Yleensä toinen juoksee toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Lumien sulattua heidänkin vauhti ja ketteryys on vaan lisääntynyt, eikä tahdo äiti enää millään pysyä perässä, saatika haravoimaan siinä sivussa.
Huomenna luvattiin osaksi päivää ainakin auringon paistetta. Jes! Jospa sitä jatkaisi haravointia tai sen yritystä. Suunnittelin myös tekeväni pitkän ratsastuslenkin. Hepat ovat nyt pari päivää vietelleetkin vapaapäiviä, mutta huomenna tilanteeseen tulee muutos ja vien toisen karvakorvista lenkille.


2 kommenttia:

  1. Partio on kiva juttu =) Meillä kans Roni siellä kävi jokusen vuoden.. Kunnes sitten siirty jalkapallon pariin :)

    VastaaPoista
  2. Juuh, mä oon ite kans harrastanut lapsena partiota. Kivoja muistoja kyllä siltä ajalta. Leirit oli aina parhaimpia! :)

    VastaaPoista