torstai 4. huhtikuuta 2013

Kevätpäivän tehoa

Tänään oli tehokas päivä. Sain vaikka mitä tehtyä ja nyt on hyvä mieli. Keväällä taitaa olla myös osuutta asiaan. Auringon paistaessa saa itsestään jotenkin enemmän irti. Päivä alkoi lasten kanssa ulkoilulla, niin kuin melkein aina. Nyt laitoin heille jo kurahousut jalkaan. Esikoinen oli tietty koulussa, mutta kaksoset kohta 2v touhusivat pihalla. Pihaa alkaa kohta muistuttamaan yhtä suurta vesilätäkköä..ja lapsiahan se ei haittaa!
Käytiin lasten kanssa myös metsässä kävelyllä, siellä oli paljon kuivempaa (ja lumisempaa) Ihana ilma tänään(kin) oli jo heti aamulla. Kyllä tämän talven jälkeen osaa arvostaa taas aurinkoa ja lämpöasteita. Lapsillekin hain jo ämpärit ja lapiot pihaleikkeihin. Ikään kuin sekin vähän toisi enemmän sellaista kesän tuntua.
Lasten päiväunien aikaan lähdin ratsastamaan. Ratsastuskenttäkin paikkapaikoin lillui sulamisvesistä, mutta eipä se meitä haitannut. Meillä ratsastus on lähinnä sellasta leppoisaa köpöttelyä. Kentällä vähän yritän vaatia siltä enemmän ja kulkemaan suorassa ja peräänannossa. Aluksi näytti siltä, että tänään meidän yhteistyö ei hevosen kanssa tältä osin suju, mutta loppua kohden se alkoikin kuunnella ja keskittyä siihen mitä siltä pyydän. On se niin kiltti ja ihku heppa. Mun ikioma! Ratsastaessakin tuli muuten ihan hiki ja teki mieli ainakin hanskat heittää pois.
Ratsastuksen jälkeen aloin siivoomaan. Mattojakin oli kiva tuulettaa ulkona kun aurinko paistaa. Imuroin ja pesin lattiat. Joku päivä vielä kun saisi itsestään irti niin paljon että pesisi ikkunat. Taitaa olla vielä ulkona vähän liian kylmä siihen hommaan. Selitys sekin. Jos vapuksi koittaisi taas nähdä ikkunoista pihalle.
Kanatkin pääsi tänään ekaa kertaa talven jälkeen ulkoilemaan. Kaikki muut uskaltautuivat ulos, paitsi meidän kaksi uusinta tulokasta, uuden vuoden tiput. Ne kököttivät sisällä ja varmaan ihmettelivät mihin kaverit katosi. Kanoja on hauska seurata. Jos vain suinkin aikaa olisi enemmän voisin niiden touhuja katsella pitkäänkin. Tänäänkin huomasin miten innoissaan ne oli kun luukku ulos avautui monen kuukaden jälkeen. Auringossa kuopsuteltiin maata ja nokittiin jotain mitä puoliksi jäisestä maasta sattui löytymään. Kaikki palasivat vapauden jälkeen kiltisti sisätilohin, joten uskaltaa kai niitä uudestaankin päästää vapauteen. Meillä on viime kesästä tullut yhteensä neljä kanaa lisää. Ne uuden vuoden tipuset ja kaksi aikuista kanaa. Tästä johtuen ajattelin ,että mahtaako uudet kanat ymmärtää tulla samaa reittiä sisälle kun uloskin tulivat ja meneekö lauma ihan sekaisin. Mutta hyvinhän tuo sujui ja eiköhän ne nuorimmatkin kanaset uskalla ulkoilemaan kevän mittaan.
Illalla vielä lähdin lasten ja äidin kanssa kaupoille.  Löysin lapsille kumisaappaat ja keltaisia narsisseja ulos istutettaviksi. Tai oikeastaan ajattelin laittaa ne lyhdyn sisälle, niin pysyvät siellä vähän lämpimässäkin, edes hiukan suojassa yöpakkasilta. Vaikka kestäähän nuo kuulema pientä pakkasta.
Sellainen päivä. Naapuri muuten sanoi että heidän pihassa kukkii yksi sinivuokko!! Kevät on täällä!


                                  

                                       

                                           Eka päivä ulkona. Osa kanoista on toisella puolen taloa


                                                  Uljas ratsu valmiina päivän urheilusuorituksiin


                                                   Liinu-kissa ottaa rennosti (aina!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti