maanantai 22. huhtikuuta 2013

Simaa!

Lähestyvän vapun kunniaksi keittelin hetki sitten kattilallisen simaa. Saa nähdä onnistuuko se, sillä tämä on ensimmäinen kerta kun teen itse simaa. Perinteisesti äiti on tehnyt vappusimat ja tuonut niitä pullo tolkulla meillekkin. Äitin sima on tosi hyvää, ehkä sitä maailman parasta. Samaan lopputulokseen en varmasti tule pääsemään, mutta jos edes vähän sinnepäin.

Speltistä kerroin viimeksi. Olen nyt lapsille keitellyt puuroa spelttisuurimoista ja spelttirouheesta. Hyvin on molemmat versiot kelvanneet jälkikasvulle. Itse en ole puuron ystävä, mutta tätä oli pakko vähän maistaa. Ihan hyvältä se maistui. Tänään ajattelin leipoa sämpylöitä spelttijauhoista. Mukavaa saada vaihtelua ainaisten vehnäjauhojen tilalle.
Tänään olin aamutuimaan taas ratsastamassa. Linnut lauloi ja aurinko paistoi! Kenttä on jo aivan sulannut lumesta ja sen kunniaksi kyhäsinkin kentälle pienen esteen, jolla korkeutta oli ehkä noin 40cm. Koko ei siis päätä huimaa, mutta hirveän korkeita esteitä ei enää tässä iässä uskalla hyppiä, varsinkaan kun tuo heppakin on tässä lajissa tosi kokematon. Hauskaa meillä oli silti! Pari kertaa se vaan juoksi esteen läpi, mutta suurimmaksi osaksi se hyppäsi innokkaana ja minäkin pysyin kyydissä mukana.
Kulunut viikonloppu oli ilmojen puolesta ihanan keväinen. Näin ensimmäistä kertaa pihallamme nokkosperhosenkin. Paljon oltiin ulkona lasten kanssa ja kanatkin pääsivät taas ulkoilemaan vapaana ja kuopsuttelemaan maata. Eilen grillattiin ulkona tämän kevään ekat grillimakkarat! Ne maistuu aina tähän aikaan vuodesta niin hyviltä. Heinäkuussa voi alkaa jo kyllästyttää!
Kiva muuten huomata, että jotkut ovat eksyneet blogini sivuille ja jättäneet kommentinkin. Hauska tietää, ettei ihan tyhjyyteen kirjoita, että joku oikeasti lukeekin näitä juttuja.
Kiitos ja mukavaa viikkoa juuri sinulle lukijani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti