tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tänään oli kaikkien meidän miesten päivä tai melkein kaikkien. Esikoisen nimppareita vietettiin, sekä mieheni synttäreitä. Molempien vanhemmat piipahtivat kakkukahvilla.
Tänään oli muutenkin kiva ja aurinkoinen päivä. Aivan kuin kevään yritys taas nostaa päätään sen armottoman lumisateen jälkeen. Lumi sulaa kohisten, kun aurinko paistaa jo niin lämpimästi. Piha on mutavelliä ja hevosten tarhakin oli tänään ekan kerran oikein kunnolla mudan peitossa. No tällä hetkellä tuntuu, että sekin on parempi vaihtoehto kuin metri lunta!
Hevosillakin vaan kohina käy kun talvikarva lähtee.Eilen harjasin meidän suokin pihassa oikein kunnolla ja totta tosiaan kyllä siitä karvaa irtoaa. Shettikselle pitäisi tehdä sama käsittely. Siitä saisi moni lintu pesänrakennus aineita, kun karvatupot pyörii pitkin pihaa.
 Hevosillekin varmistui tulevaksi heinäkuuksi kesäloma. Saan ne naapurikuntaan yhdelle laitumelle kuukaudeksi. Siellä sitten pitäisi olla kolme kaveriakin paikalla ja yksi varsakin. Ihanaa, kun tietää että ne saavat siellä kirmailla keskenään ja nauttia yötä päivää vihreästä ruohosta. Meillä ei omilla mailla kasva kuin pieni alue heinää. Sen ne ovat yleensä juhannukseen mennessä tuhonneet. Viime kesänä ne jatkoivat naapurin pelloilla laidunnnusta. Täytyy kysellä jos loppukesäksi saisi ne vielä sinnekin laiduntamaan, niin saisi hyvällä mielellä antaa hevosille mukavan kesän. Samalla saisi itsekin paikkoja siistittyä ja tyhjennettyä lantalan jaedelleen. Sata hommaa olisi, mitkä olisi helpompi tehdä kun hepat ei ole kotona. Ratsastus siinä jää väkisinkin vähemmälle, mutta ehtiihän sitä sitten taas tauon jälkeen kiipustamaan hevosen selkään.

Äitini kiikutti yksi päivä meille purkin ternimaitoa, mitä oli ostanut paikallisista myyjäisistä. Minä pyöräytin siitä uunijuustoa ja hyvää tuli. Kelpasi lapsillekkin lakkahillon kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti